Voetbalact bij album release van Gerald Troost

Gerald Troost, songwriter, componist en schrijver trad vrijdagavond 15 februari samen op met Reyer van Drongelen, zanger en producer van de remix van negen liedjes van Gerald. De avond stond in het teken van 'Dance in de Basiliek'.

De avond was in de grote zaal die voor deze gelegenheid helemaal was ontruimd. Anderen die optraden waren dansgroep Mind Connected, rapgroep De Rechtstaat en voetbalvirtuoos Freestyler Josh. De avond werd georganiseerd ter gelegenheid van het album 'Luid & Duidelijk'. Gerald zette de avond meteen fors in met een aantal geremixte liedjes. Dit gebeurde in een mix van de vele spotlights aan het plafond die voortdurend van intensiteit en kleur veranderde.

Opmerkelijk
De kracht waarmee Gerald zijn liedjes zong was opmerkelijk. Veel bezoekers konden dan ook niet stil blijven staan en gingen spontaan dansen, alleen of in groepjes. Spectaculair was ook het optreden van de dansgroep Mind Connected. De leden dansten in een fabuleuze act over het podium in de meest onwaarschijnlijke poses, opgezweept door de muziek en lichten. Rapgroep De Rechtstaat gaf eveneens een performance waarbij ze van het hele podium gebruik maakte in een onnavolgbare volgorde van handelingen.

Voetbalact
Tenslotte gaf Freestyler Josh een demonstratie van zijn handigheid met de bal. Met een ongelooflijke virtuositeit liet Josh de bal alle kanten oprollen zonder het contact met deze te verliezen. Josh hield na zijn optreden een korte toespraak over het belang van de hulporganisatie Compassion terwijl er op een scherm in de zaal beelden werden getoond van projecten van deze organisatie.

De voorstelling werd onderbroken door een pauze waardoor de bezoekers de gelegenheid kregen even op adem te komen in voorbereiding op een spectaculaire 2e helft van deze boeiende en bijzondere avond. In de zaal waren er kraampjes opgesteld waar de spullen van Gerald en de andere artiesten bekeken en/of gekocht konden worden.

#compassion #geraldtroost #freestylerjosh

gerald troost joshua agteres freestyler josh freestyle voetbal straatvoetbal concert release album voetbal programma voetbal entertainment entertainmens voetbalartiest artiest rijnpost veenendaal de rechtstaat reyer music muziek mind connected remix balvirtuoos dance basiliek Luid & Duidelijk Rapgroep performance optreden voorstelling Compassion project organisatie Reyer van Drongelen zanger songwriter act